Uforberedt

“Det er vist helt ufarligt at sige, at de fleste kvinder med sikkerhed onanerer. Vi vælger bare først at tale om det, til vi er i en mærkelig anonym situation som denne.”


En sjov, ærlig og indimellem uforbeholden indsigt i en heteroseksuel kvindes begær, oplæst af en mand.


Hvert show starter med at en sjov mand får udleveret et manuskript, han aldrig har set før. Han går nu i gang med at læse manuskriptet for første gang live foran et publikum, et manuskript som udforsker hvad en kvinde tænker på, når hun tænker på sex med mænd.
 På Svaleganegn er denne mand Jonas Mogensen.


”Uforberedt”, på engelsk ”Manwatching”, var et work-in progress projekt, der så dagens lys for første gang på Edinburgh Fringe Festival 2015. Siden er det blevet fremført et utal af gangen verden rundt, og for første gang nogensinde bliver det nu fremført i Danmark. På dansk. Af en kendt, sjov, og uforberedt mand.


Den anonyme forfatters ord:

Jeg skrev teksten, fordi jeg kom til at tænke på, at jeg nemt kunne forestille (og havde set) monologer omkring den mandelige heteroseksuelle lyst fremført af en kvinde, men derimod havde meget sværere ved at forestille mig det den anden vej rundt. Jeg har tænkt over, hvad det at blive objektiviseret egentlig betyder, og om det overhovedet i bund og grund er forbundet til enten begær eller magt. Selvom om mænd bliver objektiviseret af andre mænd, så blev jeg ret overrasket, da jeg tænkte over alle de eksempler, jeg kunne finde på, at mænd blev objektiviseret af kvinder.

Eksemplerne jeg kunne finde herom var ret komplicerede – ofte omhandlede de mandens profession fremfor udseende (i Sex and the City fx, er mænd tit beskrevet ud fra hvilket job de har, fremfor hvordan de ser ud eller opfører sig), eller også er det mandens dominans, der er målet i objektiviseringen. Selvom om kvinder begærer mænd, virker det som om at de mest basale elementer af kvinders begær er bemærkelsesværdigt uudforsket.

Så jeg tænkte, hvem er bedre til at formidle ordene af en kvindes begær for mænd, end en mand, da det er meget mere behageligt og familiært for os at høre om begær fra mandens perspektiv frem for kvindens.

Da ideen om at teksten skulle fremføres af en uforberedt sjov mand dukkede op, kunne jeg rigtig godt lide tanken om hvilken slagkraft og tillid til publikum, denne opgave ville kræve af en mand. Til en vis grad må jeg nok også indrømme, at teksten en gang imellem objektiviserer den mandelige oplæser, MEN den hylder endnu mere hans dygtigheder. Og dakomikere er virkelig gode til ”ikke at spille men bare være dem selv”, samt enormt dygtige til at behandle det uforberedte i en live-situation, er det derfor oplagt, at det er dén slags mand, denne tekst skal fremføres af.Køb billet

Scene Lille Scene

PRIS 80 KR


START KL. 18.30


INGEN REGLER

INGEN AFTENER ER ENS

Kommende fore­stillinger