Readings

VESTBREDDEN - READING 10 DEN 23. MAJ


TO ETNISKE DANSKERE FLYTTER IND

"Et ungt par flytter til et socialt boligbyggeri, som i folkemunde kaldes for VESTBREDDEN. Christine og Benjamin er i midten af 20’erne, og de flytter til et socialt boligbyggeri for at gøre en forskel. Men en dag kommer de hjem til smadrede ruder. Kan det virkelig være drengene ved siden af, der har hævnet sig, fordi de sad og drak vin på et af fællesarealerne, eller er det bare et uheld? Hændelserne eskalerer, og det gør paranoiaen også. Christine og Benjamin beslutter sig for at slå igen, og en nabokrig begynder.


Den 23. maj åbner Teatret Svalegangen igen dørene til maskinrummet, når dramatiker Niclas Ashkan Johansen afprøver sit nye manuskript VESTBREDDEN. Efter kun fire timers forberedelse inviteres publikum med ind i teatrets maskinrum i et

dristigt forsøg på at inkludere netop deres mening på scenen. Johansen er uddannet fra dramatikeruddannelsen i 2013 og forklarer om teksten: ”Da jeg begyndte at skrive VESTBREDDEN, havde jeg ikke nogen teori, tese eller præmis for teksten. Selv titlen var bare et eksempel på det århusianske folkevid: områderne vest for centrum og Åbyhøj hørte jeg tit bekendte kalde enten Vestbredden eller Gazastriben. Hvad jeg derimod havde var billeder og minder. Da jeg var lille, kan jeg huske brevsprækker, der blev tapet sammen omkring Ramadanen, så der ikke blev smidt fyrværkeri ind. En ven fik kastet sten efter sig, bare fordi han cyklede forbi, en veninde ringede mig altid op, når hun gik alene hjem gennem blokkene, hvis der nu skulle ske noget.”


FRYGTENS ANSIGT

VESTBREDDEN er en tekst, om to mennesker, der flytter til et belastet område med de bedste hensigter, men som ender i en nervepirrende nabokrig. Det er et moderne samtidsdrama om frygt, om hvad frygt gør ved en, og hvordan man ikke er sig selv, når man er skræmt. På scenen er det skuespillerne Fanny Louise Berth (VHS vs. Betamax 2017, Inga Og Lutz, 2015) og Mads Reuther, der spiller Christine og Benjamin, mens Wahied Sui og Malik Grosos indtager rollerne som Saif og Ibrahim. Anna Andrea Malzer fra Den Danske Scenekunstskole instruerer VESTBREDDEN.


MEDVIRKENDE WAHIED SUI, FANNY LOUISE BERNTH, MALIK GROSOS, MADS REUTHER

TEKST NICLAS JOHANSEN

INSTRUKTION ANNA ANDREA MALZER

FACILITATOR NANNA GRAUGÅRD JESSENKøb billet

#Test #Brugerinvolvering
#NyDramatik #Udvikling
Spilleperiode
23. aug - 23. maj 2017

Scene Lille Scene

Varighed 90 min.

TID 19.00

PRIS 50 KR.


PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN


DATOER FOR NÆSTE READINGS


READING 10 23. MAJ 2017

#Test #Brugerinvolvering
#NyDramatik #Udvikling

43%

Din mening på scenen


21%

Spritny dramatik


23%

Maskinrum


13%

Rå scenekunst

READINGS

50 KR.

Inkl. gebyr

Oldfrue og skrædder

Helene Jensen

Tlf. 28 89 71 62

helene@svalegangen.dk

HVAD ER EN READING?

Readings er, som ordet hentyder, en iscenesat oplæsning af et stykke. Kom og giv din mening til kende, når aftenens dramatiker for første gang tester sit manuskript sammen med instruktør, skuespillere og dig. Det bliver råt og ufærdigt, men også intenst, direkte og nærværende. Aftenens instruktør har kun 4 timer sammen med skuespillerne, inden teksten præsenteres for publikum. Tag med ind i teatrets maskinrum i et direkte møde med skuespillere, dramatikere og instruktører. Vi skal bruge din mening på scenen.

Citat"Som vært forsøger jeg at skabe en afslappet og uformel tone i dialogen mellem scene og sal. Det er vigtigt at alle føler, at de kan byde ind – også selvom man ikke lige har den faglige viden eller de rigtige termer til at snakke om handlingsforløb og dramatiske vendepunkter. Dramatikeren vil jo egentlig bare gerne høre om tilskuerens oplevelse og deres umiddelbare mening, da det jo er dem, de skriver dramatik til.”


NANNA GRAUGÅRD JESSEN (DRAMATURG OG PROJEKTLEDER)

Følg os på Facebook

Følg os

BAGOM

I sæson 2016/17 præsenterer Teatret Svalegangen i alt 10 readings fra august til maj 2017. Klik på Køb-knappen og se alle datoer.

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger