Grounded

I KRIG FRA EN STOL

Hun var en af de bedste. Fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. Men så kom Eric, og hun blev gravid. Tiderne ændrede sig, og nu flyver hun dronefly fra en trailer i Nevada-ørkenen. Hver dag kører hun i krig og jagter terrorister flere tusinde kilometer væk. De er prikker på en grå skærm, som minutiøst overvåges og nedkæmpes. Tolv timer senere kører hun hjem til sin familie igen.

I april 2017 opsættes GROUNDED for første gang i Danmark efter at have gået sin sejrsgang i både England og på Broadway. Den fængslende og højspændte monolog om en kvindelig jagerpilot, der går i krig fra en skrivebordsstol sætter moderne krigsførelse under lup. Hun elskede kick’et, farten og den uendelige blå udsigt fra sit F-16-fly. Men hvad sker der, når man ikke længere er tæt på fjenden, når eksplosioner reduceres til sandskyer på en skærm uden bombeskrald og G-påvirkning?

EN KVINDES JAGT

Obamas droneprogrammer er heftigt kritiseret for at indebære store civile tab. GROUNDED er en stærk, rå og gribende fortælling, der udfordrer vores antagelser om moderne krigsførelse, om at være soldat og om at være kvinde og mor. En top-10 terrorist jages dag og nat, langt fra Mellemøstens sol, men langsomt bliver missionen til en brændende besættelse, der sætter sig forrest i pandelappen på den kvindelige pilot. Tag med ind i cockpittet på en ubemandet Reaper-drone og mærk suset.
#Posttraumatiskstress #Fjernkrig
#Droner #Krigsetik
Spilleperiode
8. okt - 10. nov 2018

Scene Se turnéplan

Varighed 100 min.

MEDVIRKENDE KAJA KAMUK
TEKST GEORGE BRANT
INSTRUKTØR LARS JUNGGREEN
SCENOGRAFI ALEKSANDRA LEWON
SCENOGRAFISK IDE LARS JUNGGREEN
OVERSÆTTELSE KRISTIAN ERHARDSEN
PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

KREDITERINGER Grounded af George Brant blev først produceret i en rullende verdenspremiere på SF Playhouse (Californien), Borderlands Theatre (Arizona) og Unicorn Theatre (Missouri) som en del af National Play Networks Continued Life program.
TEATERFORLAG Nordiska ApS København
#Posttraumatiskstress #Fjernkrig
#Droner #Krigsetik
18%
Moderne krigsportræt

31%
Dronekrig

24%
Desert strike med kaffe
og ammehjerne

27%
“The Chair Force”

Anmeldelser


StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
"Monologer kan let blive lidt monotone – det er, mildt sagt, ikke tilfældet her. Vi var opslugte hele vejen igennem." Jyllands-Posten

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
"En uhyre intens monolog"
Scenekanten

StjerneStjerneStjerneStjerne
"Stærk dronekrigs-monolog...Kaja Kamuk yder en pragtpræstation."
Aarhus Stiftstidende

StjerneStjerneStjerneStjerne
"...noget så sjældent som en monolog, der underholder fra start til slut."
Kristeligt Dagblad

StjerneStjerneStjerneStjerne
"Storartet skuespilarbejde!" Morten Hede

StjerneStjerneStjerneStjerne
Ungt Teaterblod

StjerneStjerneStjerneStjerne
Den 4. Væg

Bagom

George Brant’s drama har bl.a. haft Anne Hathaway i hovedrollen som jægerpiloten, der skifter pilotsædet ud med en skrivebordsstol. Teksten er blevet skamrost af The Sunday Times, The Independent, The ­Guardian og mange flere, og Teatret Svalegangen har som det første danske teater fået æren af at opsætte det ­moderne krigsdrama.

TURNÉ 2018

09. okt. Horsens Ny Teater
10. okt. Jysk Musikteater, Silkeborg
15. okt. Nykøbing Falster Teater
17. okt. Harmonien, Haderslev
18. okt. Harmonien, Haderslev
20. okt. Korinth
22. okt. Vejle Musikteater
29. okt. Hobro Teater
31. okt. Momentum, Odense
01. nov. Momentum, Odense
03. nov. Flensborg Stadttheater
05. nov. Vendsyssel Teater, Hjørring
06. nov. Randers Egnsteater
08. nov. Vordingborg Gymnasium

MEDVIRKENDE

Kaja Kamuk

CitatDet groteske i at kunne slå ihjel fra en kontorstol med en kop kaffe på sidelinjen rørte mig dybt, da jeg læste teksten. Jeg har tænkt meget over, hvad der sker med en ­soldat i kamp. Hvad er forskellen på at stå midt i en krigszone og se et andet menneske i øjnene, velvidende at man også selv er et mål; kontra at slå ihjel i trygge omgivelser bag en skærm?

KAJA KAMUK (SKUESPILLER)

Kommende fore­stillinger