Surstrømning

DANMARK OVERSVØMMES

Klimakrisen har ramt Danmark. Inden for 24 timer vil verdens lykkeligste folk være oversvømmet af et smeltet isbjerg. Men de ved det ikke. Hellere dø lykkelige og uvidende end at skabe panik og en tsunami af bekymringer, er vurderingen fra myndighedernes side.

Rundt om Danmark er grænsebommene rejst. Det er svært – for ikke at sige umuligt – for danskerne at flygte og finde tør grund hos et naboland. Takket ­være Dronning Margrethes nære, familiære relationer til det svenske kongehus, er det dog lykkedes at ­skaffe asyl til fem udvalgte danskere: en håndboldtræner, en ­butiksbestyrer, en højborgerlig socialist fra Risskov, en hyggeracist og en grisefarmer. Men kan wienerbrød og røde pølser overleve i dansker-enklaven, eller er der kun Kalles kaviar og surströmming på menuen, når man søger asyl i Sverige

SVENSKENS BLIK PÅ OS

SURSTRØMNING er en hårdtpumpet og skæv ­satire om os danskere og vores forhold til Sverige – for hvad sker der mon, når det pludselig er os, der er ramt af naturkatastrofer, strikse asylregler og strenge integrationskrav? SURSTRØMNING tager pulsen på Danmark vs. ­Sverige anno 2017 med den svenske satiriker-duo Gertrud ­Larsson og Åsa Asptjärn bag rattet på et hæsblæsende manuskript. Forvent stærkt overgæret, satirisk sommerteater, der får lattermusklerne til at krampe og øjnene til at løbe. Hold på hat og briller – og næse, når vi ­åbner surströmmings­dåsen til august.

Bemærk: unummerede pladser

Køb billet
#Danskhed #Naboskab
#Selvironi #Kulturmøde
Spilleperiode
25. aug - 9. sep 2017

Scene STORE SAL

Varighed 120 MIN. INKL. PAUSE

TID 19.30, LØR 16.00
PRIS 195 KR.

MEDVIRKENDE SIGNE BARFOED, HANS HOLTEGAARD, LISBETH KNOPPER, MORTEN BO KOCH, ANDERS BRINK MADSEN, CAMILLA GJELSTRUP OG HOLGER ØSTERGAARD
TEKST GERTRUD LARSSON OG ÅSA ASPTJÄRN
INSTRUKTION KASPER SEJERSEN
OVERSÆTTELSE PETER DUPONT WEISS
DRAMATURG DORTHE S. BEBE
SCENOGRAFI LAURA RASMUSSEN
LYSDESIGN ANDREW TRISTAM
LYDDESIGN MORTEN BIRK
KUNSTNERISK LEDER PER SMEDEGAARD

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN, TEATER NORDKRAFT, RANDERS EGNSTEATER, TEAM TEATRET, VENDSYSSEL TEATER OG FOLKETEATRET
#Danskhed #Naboskab
#Selvironi #Kulturmøde
14%
Remouladerationering

34%
Kultur på overlevelsestur

23%
Danskerghetto

29%
Politisk-korrekte-­svensker-feminist-veganere

ANMELDELSER


StjerneStjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
“Det er ganske overvældende og uafbrudt medrivende..Dens hjerteslag er dybt og rigt og gør os klogere på vores samtid."

Nordjyske

"..knivskarp satire"

Dagbladet Information

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Teaterkikkerten

StjerneStjerneStjerneStjerne
Jyllands-Posten

StjerneStjerneStjerneStjerne
Aarhus Update

StjerneStjerneStjerneStjerne
Ungt Teaterblod

StjerneStjerneStjerneStjerne
GregersDH

StjerneStjerneStjerneStjerne
Herning Folkeblad

StjerneStjerneStjerneStjerne
KOP Kultur

StjerneStjerneStjerneStjerne
WRDSMTH

Citat”Surströmming er en traditionel svensk ret. Det er sild som konserveres gennem fermentering, altså en rakfisk (norrønt: rakr – blød). Fermenteringen foregår ved gæring af magre sild i saltlage og varer 3 til 4 måneder. Fermenteringen medfører en meget stærk lugt. I almindelighed vil lugten blive anset for at være ildelugtende eller direkte stinkende. Selve fisken anses dog af kendere for at være velsmagende.”

Wikipedia

MEDVIRKENDE

Anders Brink Madsen

MEDVIRKENDE

Camilla Gjelstrup

Bagom

Forestillingen er en unik samproduktion mellem Vendsyssel Teater (Hjørring), Teater Nordkraft (Aalborg), Randers EgnsTeater, Teatret Svalegangen (Aarhus), Folketeatret (København) og Team Teatret (Herning). Sammen vil de seks teatre realisere en drøm om at præsentere publikum for en sommerforestilling, hvor satiren er i højsædet, og hvor indholdet sætter spor.

MEDVIRKENDE

Lisbeth Knopper

MEDVIRKENDE

Hans Holtegaard

MEDVIRKENDE

Morten Bo Koch

MEDVIRKENDE

Holger Østergaard

MEDVIRKENDE

Signe Barfoed

Citat”Det kan nogle gange være meget godt at spørge nogle andre end os selv, i det her tilfælde to skarpe svenskere, om hvad det vil sige at være dansk. Fremfor at blive ved med at spørge os selv om, hvordan det er at være os”.

Kasper Sejersen, instruktør

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.

Køb billet

Kommende fore­stillinger