Spilleperiode
16. feb - 20. mar 2019

Scene STORE SAL

TID 19.30, LØR 16.00
PRIS 195 KR.

MEDVIRKENDE ANDERS VØLPERT MOMME, ANNA UR KONOY, MATIAS HEDEGÅRD ANDERSEN OG MARTINE LEVINSEN
TEKST BRIAN WIND-HANSEN
INSTRUKTION ANNE ZACHO SØGAARD
SCENOGRAFI KATRINE GJERDING
LYDDESIGN ANTON BAST
LYSDESIGN JENS HANSEN
LYSTEKNIK HENRIK SLOTH
KOMPONIST JOHANNES SMED

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN
#Medier #Nyheder
#Samfund #Digitalisering

Breaking News

ER DET BREAKING?

Nyhedsmøllen ruller som aldrig før. Dag ud og dag ind strømmer de ind og lægger sig øverst i vores feeds. Men er det breaking, når et præsidentfly letter fra Københavns Lufthavn? Tænder vi mere på hurtige klikbaskere frem for væsentlige nyheder, eller kan vi ikke længere skelne? BREAKING NEWS er en eksplosiv mediesatire, der i bedste Breaking News-stil bryder sendefladen og sætter spørgsmålstegn ved nutidens medier og os som medieforbrugere.

Guldklumpen er lige blevet puttet. Endelig voksentid med hver deres smartphone foran stuens midtpunkt – et 50 tommer 4K Ultra HD Smart TV. Trumps seneste tweet, Ubåds-Madsen og reportere der spørger ”hvad følte du?” står knivskarpt foran Rasmus og Gitte. Men hvordan kaperer det unge par strømmen af overskrifter og politikere, som igen diskuterer i munden på hinanden?

BENHÅRD OVERLEVELSESKAMP

Engang var konkurrencen mindre, analysen og perspektivet større. I dag skal nyhedsstoffet fascinere, forarge og være relaterbart – helst 24-7. Men er vi ved at nå grænsen for, hvor letfordøjelige nyheder kan være? Er politikerne langsomt begyndt at efterabe mediernes sort/hvide overskrifter? Og hvad sker der med os borgere, når vi ikke længere kan se forskel på, hvad der er fake, breaking eller propaganda? BREAKING NEWS optrævler dagens digitale magtarena og vækker bogstavelig talt nyhedsstrømmen til live i en helt almindelig dansk stue. Forvent en eksplosion af alvorlige, absurde og komplet ligegyldige nyheder i denne foruroligende og en lille smule vanvittige satire. Det er (really) BREAKING NEWS!

Køb billet
27%
Nyhedskrig

18%
Fake, breaking eller news

30%
Mediesatire i bredformat

25%
Skærmjunkies

Citat”BREAKING NEWS handler om nyheds-overload og utallige forsøg på at finde lette løsninger på komplicerede spørgsmål. Jeg glæder mig til at undersøge hvad det gør ved mennesker, at leve med nyhedsfeedets fortættede virkelighed.”

Anne Zacho Søgaard, instruktør

MEDVIRKENDE

Anders Vølpert MommeAnders Vølpert Momme medvirker i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News".Anders Vølpert Momme medvirker i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News".

MEDVIRKENDE

Matias Hedegaard AndersenMatias Hedegaard Andersen er blandt de medvirkende i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News".Matias Hedegaard Andersen er blandt de medvirkende i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News".

Citat"Prøv så at se på, hvordan det er gået med medierne. Der er en stor afstandtagen blandt mange mennesker, hvor de ikke ser det, fordi alt politisk journalistik er blevet enormt konfronterende og enormt hidsigt."

Henrik Sass Larsen, folketingsmedlem (om forholdet ml. politikere og presse)

MEDVIRKENDE

Anna Ur KonoySkuespillerinde Anna Ur Konoy optræder i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News". Skuespillerinde Anna Ur Konoy optræder i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News".

Citat”Jeg mener i alt for høj grad, at medierne og politikere surfer på overfladen i polariserede overskrifter, og at den skarpt vinklede og konfronterende stil spænder ben for en nuanceret og værdipolitiske diskussion. Det er farligt, og derfor ser vi kritisk på medieforbrugerne og medierne i denne forestilling.”

Per Smedegaard,
direktør og kunstnerisk chef

MEDVIRKENDE

Martine LevinsenMartine Levinsen er skuespiller i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News".Martine Levinsen er skuespiller i Teatret Svalegangens forestilling "Breaking News".
Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.

Køb billet

Kommende fore­stillinger