Mæt Af Dage

INTET LYS I MØRKET

Jeg kan nyde en solopgang eller den milde forårsregn. Jeg kan føle mig elsket og endda begæret. Jeg kan købe noget, jeg har ønsket mig, få penge tilbage i skat og blive inviteret ud. Jeg kan spise en dejlig kage, min yndlings, og smage alt det, jeg elsker ved den. Men når der er mørkt, kan jeg kigge på dig min elskede og intet føle.


De fleste kan forstå, at et menneske, der har mistet sin førlighed og evnen til at kommunikere kan ønske at dø. Men når et fysisk rask menneske med et sort, sort sind ønsker at få hjælp til at sige farvel, er det anderledes. Vi tænker: nej, nej, om lidt bliver du forelsket, får et nyt job, livslysten kommer tilbage. Men kan vi vurdere andres virkelighed? Kan vi forstå, at et andet menneskes oplevelse af virkeligheden er så smertefuld, at livet ikke længere er muligt?


MED KARENS ØJNE

Karen har været til både læge og psykolog, fået medicin, og Esben har gjort alt hvad han kunne, men langsomt er hun sunket dybere og dybere ned. De skulle rejse, have børn, måske et lille hus, men nu ønsker Karen kun at sove stille ind, mens Esben holder hendes hånd. Men vil han det? Kan han det? MÆT AF DAGE sætter aktiv dødshjælp i et nyt lys og er en hjertegribende fortælling om menneskets psyke og et unikt kunstnerisk eksperiment med det prisvindende virtual reality produktionshus Mannd. Publikum låner bogstavelig talt Karens øjne, når vi præsenterer et kontroversielt virtual reality-drama skrevet af en af de mest interessante og pt. mest spillede dramatikere i Danmark, den prisvindende Thomas Markmann.


Køb billet

#Værdighed #Sygdom?
#Eutanasi #Etik
Spilleperiode
20. okt. - 24. nov. 2018

Scene NY SAL

Varighed CA. 75 MIN.

TID 18.30 OG 20.30, LØR. 15.00 OG 17.00

PRIS 195 KR.


MEDVIRKENDE ALBERT STEIN ANKERSTJERNE, ANNA NØHR TOLSTRUP, JAKOB HANNIBAL OG KIRSTINE HEDRUP

TEKST THOMAS MARKMANN

INSTRUKTION ANNA SCHULIN-ZEUTHEN

SCENOGRAFI KARIN GILLE

VR PRODUKTION MANND

LYDDESIGN ANTON BAST

LYSDESIGN ANDERS KJEMS


PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

#Værdighed #Sygdom?
#Eutanasi #Etik

21%

Jernhård afmagt


34%

Virtual Reality


27%

Det svære farvel


18%

Aktiv teater-dødshjælp

Anmeldelser


StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

“Et uhyre præcist og velkonstrueret værk”

Jyllands-Posten


StjerneStjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

8000.dk


StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

Gregers


StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

KOP Kultur


StjerneStjerneStjerneStjerne

Kristeligt Dagblad


StjerneStjerneStjerneStjerne

Århus Stiftstidende

Citat”Jeg vil fortælle en historie om et menneskes sidste rejse. Om hvor svært det er at få lov til at tage denne rejse på værdig maner. Jeg vil gerne stille spørgsmål ved, hvorfor fysiske og psykiske lidelser ikke bliver sidestillet? Om livet er ukrænkeligt?”


Thomas Markmann, dramatiker

Anmeldelse


"Ikke siden Mungo Park Koldings fortrinlige sorgmonolog "Dødshjælp" (2015) har påmindelsen om det skrøbelige liv og dødens dyne været skildret så nøgent og modent på en

dansk teaterscene."


Weekendavisen

MEDVIRKENDE

Anna Nøhr Tolstrup

Anna Nøhr Tolstrup optræder i Teatret Svalegangens forestilling

MEDVIRKENDE

Albert Stein Ankerstjerne

Albert Stein Ankerstjerne optræder i Teatret Svalegangens forestilling

Bagom

Til udsagnet "Jeg kunne godt forestille mig selv at bede om aktiv dødshjælp" svarer et flertal af danskere ja. 64% svarer "ja", 7% svarer "nej", og 27% svarer "ved ikke".


Kilde: fra rapporten "Danskernes viden og ønsker til den sidste del af livet", PAVI og TrygFonden, 2013.

MEDVIRKENDE

Jakob Hannibal

Citat”I VR kan du ‘låne’ et andet menneskes øjne (og krop) for en stund. Mennesker oplever ting forskelligt, og én udlægning af virkeligheden er ikke nødvendigvis mere korrekt end en anden. Vi tror, at vi har patent på sandheden og oplever, at vores perspektiv er det eneste korrekte. Det perspektivskifte som virtual reality giver kan være med til at minde os om at forholde os kritisk til subjektive sandheder og udvide publikums indlevelse i andres perspektiv.”


Anna Schulin-Zeuthen, instruktør

MEDVIRKENDE

Kirstine Hedrup

Kirstine Hedrup er medvirkende i forestillingen

Bagom

I Danmark er aktiv dødshjælp og assisteret selvmord ulovligt. Kun i tre lande i verden er aktiv dødshjælp lovligt, nemlig Holland, Belgien og Luxembourg, mens assisteret selvmord er tilladt i de amerikanske stater Oregon, Montana og Washington samt i Schweiz.

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger