Svejk I Anden
Verdenskrig

DEN UKUELIGE SVEJK

Krigen raser. I øst kæmper russerne en indædt kamp for at stoppe den tyske offensiv, mens de allierede tropper forsøger at finde fodfæste i vest. Midt i kaosset møder vi opportunisten Svejk, der bor i Prag under den tyske besættelse. Svejk er ikke som alle andre. Han lever af at fange hunde, som han sælger videre til byens prominente fruer, og så har han et ganske særligt talent for at havne i de mest tilspidsede situationer.


Vi kommer hele følelsesspektret igennem, når vi møder den ukuelige mand og hans sjak på værtshuset i den tjekkiske hovedstad, hvor nazisterne holder skarpt øje med forrædere og fidusmagere.


IDIOTISK FORNUFT

Nu får Bertolt Brechts underholdende modstandsfarce nyt liv. SVEJK I ANDEN VERDENSKRIG er fortællingen om en tjekkisk mand, som myndighederne har erklæret idiot, og som går til alle mennesker han møder på samme ”idiotisk fornuftige måde”. Teatret Møllen skænker Svejk en øl og ser ham i øjnene: er Svejk naiv? Eller er han en diskret oprører, der med et glimt i øjet adlyder reglementets bogstav, men ikke nødvendigvis dets ånd? Svejks vandring gennem krigens bagland giver dig svaret i oktober.


Køb billet

#AndenVerdenskrig #Modstand #Autoriteter #Overlevelse
Spilleperiode
8. - 12. okt 2019

Scene STORE SAL

Varighed 140 MIN. INKL. PAUSE

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 195 KR.


MEDVIRKENDE OLE SØRENSEN, UTA MOTZ, KLAUS ANDERSEN, SARA LINE MØLLER OLSEN OG THOMAS JACOB C. RØNNE

INSTRUKTION GITTE KATH

MUSIKER RASMUS STEENBERG


PRODUCERET AF TEATRET MØLLEN

#AndenVerdenskrig #Modstand #Autoriteter #Overlevelse

23%

Anti-autoritær-hundepasser


30%

Dum eller klog


28%

Karakterkomedie


19%

Brecht meets Forest Gump

CitatJeg er en glad mand, fordi jeg har fået en gave. Jeg har 40 års skuespillerjubilæum, og gaven er, at jeg har fået lov at spille Svejk. Svejk er rollen, som er ham den lille hundehandler, der sidder trygt på sit værtshus; ”Bægeret” – sammen med de andre gæster. Med list og dumdristighed så kan han snige sig ud af alle vanskelige situationer.” Det glæder jeg mig til!”


Ole Sørensen, skuespiller

MEDVIRKENDE

Ole Sørensen

MEDVIRKENDE

Uta Motz

MEDVIRKENDE

Sara Line Møller Olsen

MEDVIRKENDE

Klaus Andersen

MEDVIRKENDE

Thomas Jacob Rønne

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger