Spilleperiode
10. okt - 31. maj 2018

Scene Lille Scene

Varighed 90 min.

TID 19.00
PRIS 50 KR.

MEDVIRKENDE JULIE BUCH-HANSEN, CHADI ABDUL-KARIM, SIMON MATHEW
TEKST NICLAS ASHKAN JOHANSEN
INSTRUKTION SARGUN OSHANA
FACILITATOR TINE VOSS ILLUM

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

DATOER FOR NÆSTE READINGS

READING 2 7. NOV. 2017
READING 3 12. DEC. 2017
READING 4 16. JAN. 2018
READING 5 30. JAN. 2018
READING 6 20. FEB. 2018
READING 7 13. MAR. 2018
READING 8 10. APR. 2018
READING 9 24. APR. 2018
READING 10 MAJ 2018

#Test #Brugerinvolvering
#NyDramatik #Udvikling

Readings

OPLØSNINGSTIDEN - READING 3 DEN 12. DEC.


Den 12. december åbner Teatret Svalegangen igen dørene til maskinrummet denne gang meddramatiker Niclas Ashkan Johansens manuskript OPLØSNINGSTIDEN – et moderne samtidsdrama om fordomme, hadforbrydelser og om at føle sig som et offer.

INTEGRATION OG RACEKRIG
Amir er 60 år og indehaver af en lille kiosk. En nat er der nogen, der sætter ild til kiosken og maler et graffitihagekors på bygningen. Det lugter langt væk af en hadforbrydelse. Kioskindehaverens søn, Mazdak, er indebrændt og fortørnet, og gør en sag ud af det. Han får samlet penge ind til faren, skabt offentlig furore over angrebet, og han får startet en dialog om den offentlige tone mod indvandrere. Men i takt med, at støtten og opmærksomheden fra befolkningen stiger, begynder tvivlen også at nage. Var der ikke et af hagekorsene, der vendte forkert?

OPLØSNINGSTIDEN er det første stykke i en serie af stykker om en racekrig, som dramatiker Niclas Ashkan Johansen arbejder på. Johansen er uddannet fra Dramatikeruddannelsen i 2013. Noget der går igen i næsten alle hans tekster er temaet bedrag. Folk, der bedrager andre og sig selv. Folk, der foregiver at være noget andet, end de er og, i sidste ende, ender med at blive, hvad de foregiver at være. Johansens stykker undersøger grænserne mellem sandhed og løgn, inderlighed og ironi, og Johansen laver ofte race farcer, der kredser om etnicitet, men OPLØSNINGSTIDEN er ikke integrationsstykke – det er et disintegrationsstykke. Niclas Ashkan Johansen var også aktuel til sidste års readings med teksten Vestbredden. På scenen er det Simon Mathew, der bl.a. har medvirket i ”Jesus Christ Superstar” på Aarhus Teater, der giver sig i kast med rollen som den unge ildsjæl Mazdak. Med sig på scenen har han skuespillerinde Julie Buch Hansen, der blev færdig uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015 og den selvlærte skuespiller Chadi Abdul-Karim.


Køb billet

43%
Din mening på scenen

21%
Spritny dramatik

23%
Maskinrum

13%
Rå scenekunst

Dramaturg og projektleder Readings


Tine Voss Ilum
readings@svalegangen.dk

HVAD ER EN READING?

Readings er, som ordet hentyder, en iscenesat oplæsning af et stykke. Kom og giv din mening til kende, når aftenens dramatiker for første gang tester sit manuskript sammen med instruktør, skuespillere og dig. Det bliver råt og ufærdigt, men også intenst, direkte og nærværende. Aftenens instruktør har kun 4 timer sammen med skuespillerne, inden teksten præsenteres for publikum. Tag med ind i teatrets maskinrum i et direkte møde med skuespillere, dramatikere og instruktører. Vi skal bruge din mening på scenen.


READINGS

50 KR.


Gruppebillet kan købes via billetkontoret.

Vi søger nye tekster

Vi modtager løbende nye tekster til Readings sæson 2017/18.

Se mere her