Spilleperiode
10. okt - 31. maj 2018

Scene Lille Scene

Varighed 90 min.

TID 19.00
PRIS 50 KR.

MEDVIRKENDE MARIA CORDSEN, STEFFEN NIELSEN, ERIK VIINBERG OG JENS KEPNY
TEKST ALEXANDRA MOLTKE
INSTRUKTION MARIA KJÆRGAARD SUNESEN
FACILITATOR TINE VOSS ILLUM

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

DATOER FOR NÆSTE READINGS

READING 8 10. APR. 2018
READING 9 22. MAJ. 2018
READING 10 29. MAJ 2018

#Test #Brugerinvolvering
#NyDramatik #Udvikling

Readings

DEN STORE EKSPEDITION - READING 8 DEN 10. APR.


Den 10. april inviteres publikum med ind i teatrets maskinrum, når der er reading på dramatiker Alexandra Moltke Johansens nyskrevne tekst DEN STORE EKSPEDITION. På scenen er det skuespillerelev Maria Cordsen, der sammen med skuespillerne Steffen Nielsen, , Erik Viinberg og Jens Kepny vækker Moltkes tekst til live.

FORTIDENS KOLONIEVENTYR OG FREMTIDENS RUMREJSER
DEN STORE EKSPEDITION er et naivistisk og storslået sci-fi-eventyr, der fortæller historien om en ung uskyldig pige og et stort mandskors møde med månen. Efter en brutal rejse i raketten lander ekspeditionen på den store, kolde drabant.
I en måneskov forelsker pigen sig i en rød og venlig månemand. Koret, der panikslagent leder efter deres uundværlige pige, opstøver i mellemtiden vidunderligt velsmagende lilla bananer. Mens pigen overdrager sit hjerte til sin elskede månemand, lægges hundreder af månemænd i lænker, for at bygge slotte og bananhaver under korets trusler og tortur.

PUBLIKUMS MENING PÅ SCENEN
DEN STORE EKSPEDITION låner allegorisk fra fortidens kolonieventyr og fremtidens rumrejser for at beskæftige sig med alle tiders evige dilemma: hvordan skal vi forholde os til en lykke båret på ryggen af slaver? Det bliver råt og ufærdigt, men også intenst, direkte og nærværende, når Johansens velreflekterede sci-fi tekst reades efter kun fire timers forberedelse. Alexandra Moltke Johansen er uddannet dramatiker fra Den Danske Scenekunstskole, Aarhus. Hun debuterede i 2016 med den stort opslåede propaganda-forestilling ”Sange For Freden” på Teater V. Siden har hun både skrevet både børne- og ungdomsforestillinger, samt librettoen ”Messias I Nat” og boybandgyseren ”Den Sidste Gud”, der begge har premiere i december 2018. DEN STORE EKSPEDITION indeholder forskellige musikalske eksperimenter til sange af komponisten Kirstine Fogh Vindelev.

DEN STORE EKSPEDITION er støttet af Statens Kunstfond

Køb billet

43%
Din mening på scenen

21%
Spritny dramatik

23%
Maskinrum

13%
Rå scenekunst

Dramaturg og projektleder Readings


Tine Voss Ilum
readings@svalegangen.dk

HVAD ER EN READING?

Readings er, som ordet hentyder, en iscenesat oplæsning af et stykke. Kom og giv din mening til kende, når aftenens dramatiker for første gang tester sit manuskript sammen med instruktør, skuespillere og dig. Det bliver råt og ufærdigt, men også intenst, direkte og nærværende. Aftenens instruktør har kun 4 timer sammen med skuespillerne, inden teksten præsenteres for publikum. Tag med ind i teatrets maskinrum i et direkte møde med skuespillere, dramatikere og instruktører. Vi skal bruge din mening på scenen.


READINGS

50 KR.


Gruppebillet kan købes via billetkontoret.

Vi søger nye tekster

Vi modtager løbende nye tekster til Readings sæson 2017/18.

Se mere her