Spilleperiode
10. okt - 31. maj 2018

Scene Lille Scene

Varighed 90 min.

TID 19.00
PRIS 50 KR.

MEDVIRKENDE KIRSTINE HEDRUP, ALBERT ANKERSTJERNE, MARTINE LEVINSEN OG JAKOB HANNIBAL
TEKST THOMAS MARKMANN
INSTRUKTION ANNA SCHULIN-ZEUTHEN
FACILITATOR TINE VOSS ILLUM

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

DATOER FOR NÆSTE READINGS

READING 6 27. FEB. 2018
READING 7 13. MAR. 2018
READING 8 10. APR. 2018
READING 9 15. MAJ. 2018
READING 10 29. MAJ 2018

#Test #Brugerinvolvering
#NyDramatik #Udvikling

Readings

MÆT AF DAGE - READING 6 DEN 27. FEB.


Den 27. januar kan publikum komme med ind i teatrets maskinrum, når der er reading på dramatiker Thomas Markmanns tekst MÆT AF DAGE, der bliver til en fuldblodsforestilling på Teatret Svalegangen i sæson 2018/19. På scenen er det skuespiller Kirstine Hedrup, der er aktuel i Teatret Svalegangens turnéforestilling I FAMILIEN, Albert Ankerstjerne, der kan opleves i GRAB THEM BY THE PUSSY til april, Jakob Hannibal og skuespillerelev Martine Levinsen, der sammen udgør karaktergalleriet for Markmanns tekst.

INTET LYS I MØRKET
Jeg kan nyde en solopgang eller den milde forårsregn. Jeg kan føle mig elsket og endda begæret. Jeg kan købe noget, jeg har ønsket mig, få penge tilbage i skat og blive inviteret ud. Jeg kan spise en dejlig kage, min yndlings, og smage alt det, jeg elsker ved den. Men når der er mørkt, kan jeg kigge på dig min elskede og intet føle.
De fleste kan forstå, at et menneske, der har mistet sin førlighed og evnen til at kommunikere kan ønske at dø. Men når et fysisk rask menneske med et sort, sort sind ønsker at få hjælp til at sige farvel, er det anderledes. Vi tænker: nej, nej, om lidt bliver du forelsket, får et nyt job, livslysten kommer tilbage. Men kan vi vurdere andres virkelighed? Kan vi forstå, at et andet menneskes oplevelse af virkeligheden er så smertefuld, at livet ikke længere er muligt?

INSPIRERET AF EN SAND HISTORIE
Karen har været til både læge og psykolog, fået medicin, og Esben har gjort alt hvad han kunne, men langsomt er hun sunket dybere og dybere ned. De skulle rejse, have børn, måske et lille hus, men nu ønsker Karen kun at sove stille ind, mens Esben holder hendes hånd. Men vil han det? Kan han det? MÆT AF DAGE sætter aktiv dødshjælp i et nyt lys og er en hjertegribende fortælling om psykisk sygdom. Få en smagsprøve på den kommende forestilling, når vi tester den kontroversielle tekst, der er inspireret af en sand historie.

PUBLIKUMS MENING PÅ SCENEN
Efter kun fire timers forberedelse inviteres publikum med ind i teatrets maskinrum i et forsøg på at inkludere netop deres mening på scenen, når Markmanns gribende tekst reades for første gang. Det bliver råt og ufærdigt, men også intenst, direkte og nærværende. Thomas Markmann er uddannet fra dramatikeruddannelsen i Aarhus i 2010, og har markeret som en af de nye vigtige stemmer i dansk dramatik. Markmann blev senest hædret som Årets Dramatiker ved uddelingen af Årets Reumert 2015.

Køb billet

43%
Din mening på scenen

21%
Spritny dramatik

23%
Maskinrum

13%
Rå scenekunst

Dramaturg og projektleder Readings


Tine Voss Ilum
readings@svalegangen.dk

HVAD ER EN READING?

Readings er, som ordet hentyder, en iscenesat oplæsning af et stykke. Kom og giv din mening til kende, når aftenens dramatiker for første gang tester sit manuskript sammen med instruktør, skuespillere og dig. Det bliver råt og ufærdigt, men også intenst, direkte og nærværende. Aftenens instruktør har kun 4 timer sammen med skuespillerne, inden teksten præsenteres for publikum. Tag med ind i teatrets maskinrum i et direkte møde med skuespillere, dramatikere og instruktører. Vi skal bruge din mening på scenen.


READINGS

50 KR.


Gruppebillet kan købes via billetkontoret.

Vi søger nye tekster

Vi modtager løbende nye tekster til Readings sæson 2017/18.

Se mere her