Anbragt

DUFTEN AF HJEM

Da jeg var mindre kravlede jeg altid op ved siden af ham, når han var faldet om i sengen. Eller på sofaen. Eller på gulvet. Eller hvor han nu bare ikke kunne mere. Og så lå jeg og lyttede til hans vejrtrækning. Den var altid meget tung. Fredfyldt på en måde. Men jeg turde ikke lægge mig til at sove. Jeg var overbevist om, at han ville stoppe med at trække vejret, hvis jeg faldt i søvn.

Natasja drømmer om at bage boller med sin far. Kaste med mel og grine, mens duften af friskbagt brød breder sig i køkkenet. Men duften i hendes mange barndomshjem er i højere grad præget af alkohol. Faren Casper gør sit bedste, men da Natasja er 13 år, giver han slip og anbringer hende i pleje. Gunnar og Henriette er søde og gode, men det er ikke dem hun mangler.

BLØDENDE HJERTER

ANBRAGT er en fortælling om frivilligt at give sit barn væk, og som barn at blive fjernet fra et ustabilt, men kærligt holdepunkt. I et mix af sagsbehandlere, kærlighed og svigt møder vi Natasja og hendes far, der med blødende hjerter kæmper for et håb. Det er en historie om, når samfundet reagerer, men også en historie om at sige ”fuck it” og tage flugten.

Køb billet

#anbringelse #kærlighed
#ansvar #børn
Spilleperiode
23. mar. - 20. apr. 2024

Scene Store sal

Varighed Ca. 75 min.

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE MAJA JUHLIN, CHRISTOFFER HARTMANN, ALLAN HELGE, KIRSTINE HEDRUP, ANNA BOB FREDSLUND
MANUSKRIPT THOMAS MARKMANN
INSTRUKTION SULLIVAN LLOYD NORDRUM
SCENOGRAFI KATRINE KROHN
LYSDESIGN HENRIK SLOTH
LYDDESIGN ANTON BAST
SCENEPRODUKTION FOLKES GARAGE
REKVISITØR HELENE JENSEN
FOTO CREATIVE ZOO, MONTGOMERY
PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

#anbringelse #kærlighed
#ansvar #børn

28%

Ansatte forældre

33%

Promiller

37%

Begravet barndom

2%

Fredagsslik

MEDVIRKENDE

Maja Juhlin

MEDVIRKENDE

Allan Helge

BAG OM

Hver dag bliver der i gennemsnit anbragt 9 børn i Danmark. De fleste anbringelser er på forældrenes foranledning. Mere end halvdelen ender hos en plejefamilie. Næsten 60 procent af alle børn der er anbragt i dag, er ældre end 12 år. Kilde: Danmarks Statistik (2021)

REPLIK”Måske var jeg virkelig en rigtig lorteunge, der ikke var en skid værd – som jeg jo indimellem fik at vide.”

MEDVIRKENDE

Kirstine Hedrup

MEDVIRKENDE

Anna Bob Fredslund

CITAT


"Flere udsatte børn skal have et nyt hjem og tidligere end i dag. […] Det vigtigste, det helt afgørende, for et lille barn er at vokse op med tryghed, kærlighed og stabilitet. Derfor bør flere udsatte børn også bortadopteres, så de får en reel ny start."

Mette Frederiksen, statsminister (uddrag af nytårstale 2020)

MEDVIRKENDE

Christoffer Hartmann

BAG OM

I juni 2023 blev Barnets lov vedtaget. Loven styrker børns rettigheder på en række punkter. F.eks. bliver det et krav, at man ser på hele søskendeflokken, når et barn bliver anbragt på grund af forældrenes omsorgssvigt. Derudover får børn partsstatus ved det 10. år. Det betyder blandt andet, at børnene får adgang til at klage over afgørelser. Loven gør det også muligt for børn selv at sige nej til samvær med deres forældre i en periode.

Social-, Bolig- og Ældreministeriet

CITAT”Natasjas stemme ønsker jeg skal være et andet slags bidrag i den tilbagevende strid mellem rigtig og forkert. En stemme der minder os om, at det sværeste valg ikke handler om ’løsningen’, men er noget der sker inde i barnet og handler om kærlighed, skyld og vrede. Det umulige valg, der vil gøre ondt uanset hvad. Det findes simpelthen ikke gode løsninger. Kun mindre dårlige…”

Thomas Markmann, dramatiker

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billetAnbragt er udviklet i et partnerskab med BØRNS VILKÅR i Aarhus.

Kommende fore­stillinger